széchenyi
széchenyi
cellulóz szigetelés

Cellulóz szigetelés

Cellulóz szigetelés

A cellulóz hőszigetelés a legjobb választás ha teljes védelemre vágyik a hideg és meleg időjárás hatásaival szemben.
Bővebben
cellulóz légtömörség mérés

Légtömörség mérés

Légtömörség mérés

A légtömörség-mérés lényege tömören összefoglalva annyi, hogy megtudhatjuk, mennyire huzatos a ház.
Bővebben
páramentesítés

Páratechnika

Páratechnika

A páratechnika lényege, hogy engedi a falakat „lélegezni”, vagyis nem akadályozza a páravándorlást.
Bővebben
cellulóz befújás falba

Befújógépek

Befújógépek

A fújható szigetelés az erre tervezett speciális gépekkel és a szakértők közreműködésével rövidesen elkészül és csak a szükséges mértékben jár felfordulással.
Bővebben
Légtömörség mérés

Légtömörség mérés

légtömörség mérés

Légtömörség méréssel kiszűrhetőek és pontosan meghatározhatóak, hogy hol vannak azok a tömítetlenségi pontok az ingatlanban amelyek felelősek a hőveszteségért. Spóroljon Ön is a fűtésszámlán, hívjon minket.

Mi segítünk Önnek spórolni az energiaköltségeken!
A felfűtött ház belső terét túlnyomás alá helyezik vagy kiszivattyúzzák a levegőt (ez az úgynevezett Blower Door-mérés). Eközben mérik a légtömeg áramlását, amiből megállapítható hogy hol vannak a hát tömítetlen részei. Ezek után a hibák már könnyen kijavíthatóak lesznek és spórolni tudunk fűtésszámlánkon is!

Vegye fel velünk a kapcsoaltot!
 
Tömítetlenség behatárolás:

légtömörség mérés

Légzáró síkok:

     Párafékezés
     Belső vakolat
     Betonfödém

Melyeket egymással tartósan össze kell kapcsolni

 A tömítetlen pontok vizuális megjelenítésére egy hőkamera vagy egy ködgép is használható.

Légtömörség-mérés: végeztesse el még a tél beállta előtt!

Légtömörség-mérés: végeztesse el még a tél beállta előtt!

légtömörség mérésHamarosan ismét beköszönt a tél, és előtérbe kerül a fűtésszámlák kérdése. Sajnos ez elkerülhetetlen, és sokan vannak, akik aggódnak is a magas költségek miatt. Egy újonnan vásárolt ingatlan esetében még inkább lehet gond az, ha nem tudjuk, milyen számlákra számíthatunk, ám a légtömörség mérésével kideríthető az ingatlan állapota.
légtömörség-mérés lényege tömören összefoglalva annyi, hogy megtudhatjuk, mennyire huzatos a ház. A légzárás megléte biztosítja, hogy a hőveszteség minimális legyen, hiszen a huzattal értékes hőenergia megy veszendőbe. A légtömörség-mérés megmutatja a változtatások szükségességét, illetve esetenként a helyét is, valamint az épület erre vonatkozó adatait is. 

légtömörség-mérés alapja a Blower-door teszt. Ennek során az egyik ajtó elé egy légfúvó berendezést helyeznek el, így az épületben 50 Pa túlnyomás és alulnyomás jön létre, aminek hatására a tömítetlen helyeken megindul a légáramlás. A megfelelő eszközökkel megmutatható, hogy hol van szükség javításokra, ezek elvégzésével pedig kiküszöbölhető a hőveszteség, ami télen súlyos összegekkel terheli meg egy család költségvetését.
légtömörség mérése nem vesz igénybe sok időt: maximum néhány órán keresztül kell figyelni a légáramlást az épületen belül, majd a szakemberek részletes tájékoztatást adnak a lehetséges problémaforrásokról. Ezek lehetnek az ablakok, az ajtók, illetve egyéb rések, ahol a levegő ki- és beszökhet. Ezen túl természetesen lehetnek más, megoldásra váró problémák is, mint például hőhidak, ahol nem megfelelő a szigetelés, ám ezek is viszonylag egyszerűen javíthatóak a hőszigetelés javításával.
Ha szeretne légtömörség-mérést végeztetni az otthonában, válasszon bennünket! Amennyiben új ingatlanba költözött, és ez lesz az első tél, amit a falai között tölt, a szolgáltatás igénybevételével felkészülhet a fűtési időszakra. A légtömörség-mérés ára kedvező, főleg annak tekintetében, hogy mennyit takaríthat meg a segítségével.
Felkeltettük az érdeklődését a légtömörség-mérés iránt? Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

A légtömörség mérés elvégzésének időzítéséről

A légtömörség mérés elvégzésének időzítéséről

légtömörség mérésÉpítkezik vagy még csak tervezi egy új ingatlan megépíttetését? Egy valamiről semmiképpen se feledkezzen meg, különben a kész ház nem fogja beváltani a hozzáfűzött reményeket! A légtömörség mérést a legjobb, ha már építkezés közben elvégzik, hogy az elkészült épület energiatakarékos működése a későbbiekben ne ezen akadjon meg.
Az építkezés során ideális esetben két alkalommal kell a légtömörség mérést elvégezni, az első mérést közvetlenül azután, hogy a megtervezett légzáró felületek már elkészültek, majd a másodikat pedig akkor, amikor az építkezés már befejeződött, de még nem adták át az épületet.
Természetesen a légtömörség mérés utólag is elvégezhető, hiszen az ingatlanon is ki lehet javítani utólag az energiapazarlással összefüggő hibákat. Forduljon hozzánk bizalommal és vegye igénybe a cégünk szolgáltatásait, ha nincs megelégedve az ingatlana energiahatékonyságával vagy már az elején szeretne gondoskodni annak meglétéről! A részletes tájékoztatást a megadott elérhetőségeink egyikén tudja igényelni!

Csökkentse a kiadásait légtömörség méréssel!

Csökkentse a kiadásait légtömörség méréssel!

légtömörség mérésAz őszi és a téli időszakban rengeteg embernek fontos, hogy csökkentse kiadásait, azonban egy huzatos, rosszul szigetelő ingatlannal kapcsolatban ezt nagyon nehéz megvalósítani. Ezekben az épületekben hiába megy folyamatosan a fűtés, az emberek hőérzete egyáltalán nem változik pozitív irányba, ehelyett inkább csak a fűtésszámla növekszik. Gyakran teljesen észrevehetetlen helyeken át szökik ki a meleg az ingatlanból, viszont a kiadások csökkentése miatt fontos lenne, hogy kiderüljön, pontosan hol találhatók ezek a részek. Ha Ön nem szeretné tovább fizetni a magas fűtésszámlákat, csökkentené a kiadásokat, forduljon hozzánk bizalommal légtömörség mérésért!
légtömörség méréssel könnyedén választ kaphat a kérdésére, mert így pontosan meg lehet határozni, hogy hol vannak azok a tömítetlenségi pontok az ingatlanban, amelyek felelősek a magas fűtésszámláért és a kellemetlen hőérzetért. Miután pontos meghatározásra kerülnek ezek a részek, nem jelent gondot megszüntetni őket. Sok ingatlantulajdonos hosszú időn keresztül találgatja, hogy hol szökhet ki a meleg az otthonából, azonban ez nem túl jó irány, mert eközben a magas fűtésszámla továbbra sem fog megszűnni. A légtömörség méréssel azonnal feltárható a probléma forrása, így rögtön lehet is orvosolni, így már a keményebb hidegeket nem kell huzatos épületben átvészelnie.
légtömörség mérés nem csupán a téli hónapokban segít csökkenteni a kiadásokat, hanem nyáron is, hiszen a tömítetlenségi pontok megszüntetésével a légkondicionálót sem kell hosszabb ideig működtetnie.
Sokan nem tudják, de a légtömörség mérés során alkalmazott blower door teszt más célokra is felhasználható. Például, ha szeretné megtudni egy szellőztetőrendszerről, hogy mennyire hatékony vagy megbizonyosodna a kémény működéséről, ajánljuk figyelmébe a tesztet.
Derítse ki még a nagyobb hidegek előtt, hogy honnan távozik a meleg levegő! Ha felkeltettük érdeklődését a légtömörség méréssel kapcsolatban, és szeretné igénybe venni, vagy kérdései lennének a mérés menetéről, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Mi is az a légtömörség mérés?

Mi is az a légtömörség mérés?

légtömörség mérésMire jó a légtömörség mérés, miért van rá szükség és milyen esetben ajánlott? Ezekre a kérdésekre válaszolunk röviden az alábbiakban.

légtömörség mérés során a Blower door teszt segítségével lehet pontosan meghatározni a tömítetlenségi pontokat. Ha ezeket sikerül meghatározni és semlegesíteni, akkor sikeresen kiküszöbölhetőek a légáramlásból származó huzathatások, ezzel párhuzamosan pedig csökkenthető, illetve megszüntethető a hőveszteség. A tökéletes légzárás és hézagmentesség egyszerre szolgálja a komfortérzet növelését és a hatékony energiamegtakarítást is.

légtömörség mérés elvégzése kétszer ajánlott. Épülő házak esetében az építkezés közben és az építkezés legvégén is. Így kiküszöbölhetők az esetleges hibák, a mérések korrigálhatóak.

Jellemző tömítetlenségi pontok az ajtók, ablakok, sarkok, konnektorok, csőáttörések. A teszt során a házat nyomás alá helyezik egy légfúvó berendezés segítségével, a tömítetlen réseken áramlani kezd a levegő, ezt lehet mérni műszerekkel.

Légtömörség mérés és hőszigetelés kapcsán bátran keressen fel minket!

A légtömörség mérés szerepéről bővebben

A légtömörség mérés szerepéről bővebben

légtömörség mérésA passzív-, vagy más néven alacsony energiájú házak esetében gyakran emlegetett követelmény a szakemberek részéről a megfelelő légzárás, ugyanis e tényező nélkül nem jelenthető ki egy háztartásról, hogy energiahatékony. Szerencsére ennek megállapításához nem kell bonyolult számításokba, megfigyelésekbe bocsátkozni, ugyanis légtömörség méréssel szinte azonnal meg lehet tudni, hogy a szóban forgó ingatlan méltó-e a passzívház megnevezésre.

légtömörség méréssel a szakemberek a hézagmentességet figyelik meg az ingatlanok esetében, így sokkal könnyebben megállapítható, hogy az ingatlanon belül melyek azok a területek, amelyek további átalakítási, vagy felújítási munkálatokra szorulnak. Természetesen a légtömörség mérés nemcsak passzívházak esetében ajánlott, hanem akkor is, ha az ingatlantulajdonos megelégelte otthona folyamatosan emelkedő fogyasztását és végre szeretne hatékony megoldással spórolni, így felmérné azokat a pontokat, ahol a hő távozik a házából.

Spóroljon Ön is kedvező szolgáltatás igénybevételével, éljen a légtömörség mérés lehetőségével, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Amit a légtömörség mérésről tudni érdemes

Amit a légtömörség mérésről tudni érdemes

légtömörség mérésA légtömörség mérés segítségével megállapíthatjuk, hogy melyek azok a pontok otthonunkban, amelyek nem megfelelően szigeteltek, és ezáltal hol veszítünk hőt.

légtömörség mérés egy légfúvó segítségével történik. Ezt átmenetileg beépítjük az egyik külső nyílászáróba, úgy, hogy a fóliákkal hermetikusan lezárjuk a körülötte lévő nyílást. Ezután egyszer vákuumot, egyszer pedig túlnyomást idézünk elő a házban, aminek hatására a rosszul szigetelt helyeken levegőáramlás keletezik. Mi azt mérjük meg egy műszer segítségével, hogy 50 Pa nyomáskülönbség esetén a belső tér levegője 1 órás időtartam alatt hányszor cserélődik ki. Passzívházaknál az érték maximum 0,6, míg egy átlagos háznál akár 3 is lehet.

légtömörség mérést nem csak építkezéskor érdemes beiktatni, hanem később is, ellenőrzési céllal. A legkönnyebben így deríthetjük ki, hogy hol szorul javításra a szigetelés, melynek korrigálásával sokat spórolhatunk.

Forduljon hozzánk bizalommal légtömörség méréssel kapcsolatban, megoldásként pedig válassza a fújható szigetelést!

A légtömörség mérés menetéről bővebben

A légtömörség mérés menetéről bővebben

légtömörség mérésEgy épület energiatakarékos fenntartásának alapfeltétele a minél kisebb hőveszteség biztosítása. Ahhoz, hogy a hőveszteség minimális legyen, biztosítani kell a légzárást, illetve az ideális légtömörség meglétét.

légtömörség mérés megmutatja, hogy szükség van-e változtatásra, illetve azt, hogy a mért épület milyen adatokkal rendelkezik. Természetesen a legjobb, ha a légtömörség mérést már az építkezés során elvégzik, és az adatoknak megfelelően történik a kivitelezés. Kétszer kell ilyen mérést végezni, az építkezés alatt és az építkezés elkészülte után.

légtömörség mérés a Blower-door teszten alapszik. A teszt lényege, hogy az egyik ajtóba ventilátort helyeznek, amivel az épületben 50 Pa túlnyomást és alulnyomást hoznak létre. A tömítetlen helyeken ennek hatására megindul a légáramlás. Így ki lehet szűrni, hol van szükség javításra. A szakemberek azt mérik, hogy egy óra alatt hányszor cserélődik az épületben meglévő levegőmennyiség. Ha a mérés meghalad egy bizonyos értéket, ott változtatásra van szükség. Az óránkénti 2-3 szoros légcsere ideális értéknek számít.

légtömörség mérésével kapcsolatban keresse bizalommal cégünket, és rendelje meg szolgáltatásunkat elérhetőségeink egyikén!