széchenyi
széchenyi
fújható szigetelés, fújható hőszigetelés

Fújható szigetelés: miért érdemes ezt választani?

A fújható szigetelést egyre többen választják az otthonuk hőszigeteléséhez, és ez egyáltalán nem véletlen; lássuk, mi a népszerűségének oka!

A fújható szigetelés cellulózból készül, és számos oka van annak, hogy ez az anyag az elmúlt egy évtizedben látványosan elkezdett terjedni a piacon. A legfőbb ok a hatékonyság, hiszen a fújható szigetelés a legmagasabb elvárásoknak is képes megfelelni: a résmentesség által garantált a hőhidak kialakulásának megakadályozása, ez pedig a befúváshoz használt, viszonylag nagy nyomásnak köszönhető. Ennyi azonban még nem lenne elég a megrendelők ilyen széles körű meggyőzéséhez – azt csak az alacsony árral lehet igazán elérni!

Ennek megfelelően a fújható szigetelés ára még a konkurens termékekkel összehasonlítva is kifejezetten kedvező, és bár a legolcsóbbnak nem feltétlenül nevezhető, a hatékonyságával együtt ennyi már elegendő ahhoz, hogy egyre többen keressék ezt a szigeteléstípust. Persze a bekerülési költséget nem szabad önmagában vizsgálni, hiszen a fújható szigetelés által elérhető megtakarításnak köszönhetően a munkálatok költsége rövid időn belül is megtérülhet – főleg, ha a jelenlegi energiaárakkal számolunk.

Fontos, hogy a fújható szigetelés „beépítéséhez” előkészítő munkálatok elvégzésére is szükség van, ám egyrészt ez sem emeli meg drasztikusan a költségeket, másrészt még így is gyorsabban elkészülhet a komplett hőszigetelés, mint más típusokkal. Ez persze több tényezőtől is függ, így például az ingatlan méretétől, az előkészítési fázis hosszától, illetve az ehhez szükséges munkálatok mennyiségétől is, ám nagy általánosságban elmondható, hogy a többi, a piacon jelenleg elérhető szigeteléstípushoz képest így is rövidebb a ráfordítandó idő.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a fújható cellulóz szigeteléssel kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízni bennünket otthona szigetelésének kialakításával, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot is!