széchenyi
széchenyi
cellulóz szigetelés

A cellulóz szigetelés beépítésének folyamata

cellulóz szigetelés nem csak a leghatékonyabb szigeteléstípus, de a beépítése is a leggyorsabban elvégezhető feladat.

cellulóz szigetelést nagyjából egy munkanap alatt késznek lehet nyilvánítani, bár ehhez esetenként jóval hosszabb ideig tartó előkészítésre is szükség van. Amennyiben a falakat és a tetőszerkezetet is úgy alakították ki az építkezés során, hogy befúvásos technológiával beépíthető szigetelés fogadására alkalmas legyen, úgy a folyamat viszonylag hamar elvégezhető, ám ellenkező esetben a cellulóz szigetelés számára elengedhetetlen „üregeket” ki kell alakítani, ez pedig hosszadalmasabb feladat.

Alapvetően háromféle beépítési technika létezik: a laza feltöltés, ami egy aljzatok alatti, vékonyabb réteget jelent, a nyitott befúvás, ami hézagmentes elhelyezés a zárófödémen, vagy a köztes födémen, aljzat alá, illetve fagerendázat közé, valamint a befúvás, ami olyan üregek kitöltésére alkalmas, amelyek minden oldalról zártak. A zárt térben a cellulóz szigetelés hézagmentes és egyenletes szigeteléssé áll össze. Az elsőt értelemszerűen építkezés, illetve felújítás alkalmával lehet elvégezni, hiszen a lerakott szigetelésre még rá kell helyezni az aljzatot, a második főként padlások esetében alkalmazható, míg a harmadik a tetőterek és falak szigetelésének módszere.

Az első két módszer esetében a kivitelezés akár kézzel is megoldható, és a szigetelendő felület méretétől függően néhány órát-egy munkanapot vesz igénybe, a harmadik pedig kész üregek esetében szintén ugyanennyi; csak a cellulóz szigetelést befúvó gépre és annak kezelőire van szükség hozzá. Az üregek hiányában viszont ezeket el kell készíteni, ami hosszabbra nyújtja a munkát. Szükséges hozzá, hogy a párafékező réteg szakszerűen legyen elhelyezve, azaz légzáró legyen, ezen felül pedig a belső borítást hordó vázszerkezet is elengedhetetlen.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretne többet is megtudni a cellulóz szigetelésről, illetve, ha szeretne megbízni bennünket otthona szigetelésének kialakításával, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!