széchenyi
széchenyi
cellulóz szigetelés

Légtömörség-mérés: mit kell tudni róla?

légtömörség-mérés segít meghatározni, hogy milyen munkálatok elvégzésére van szükség egy ingatlan tökéletes szigeteltségének eléréséhez.
A hő számos ponton át távozhat egy épület belsejéből: a falakon, az ablakok résein, vagy a födémen keresztül, de ezeken kívül is akadnak olyan helyek, amelyek úgynevezett hőhidat alkotnak, és amelyek energiaveszteséget okoznak. Sokszor a szigetelés megcsináltatása után is hideg uralkodik a helyiségekben, ami a réseken át beáramló hideg levegőnek is köszönhető. A légtömörség-mérés segítségével felmérhetőek ezek a „huzatos” pontok, és ezek után már meg lehet oldani a javításukat.
légtömörség-mérés a légáramlás beindításával kezdődik, ami egy nagy teljesítményű ventilátorral könnyedén megoldható. A megemelkedő légnyomásnak köszönhetően a réseken át is elindul a légáramlás, amelyeket ez után könnyen be lehet azonosítani egy erre a célra kifejlesztett mérőberendezéssel. Fontos azonban, hogy az ilyen rések egy része kifejezetten szükséges, ha nincs az épületben szellőztetőrendszer, mivel az elhasznált levegő káros az egészségre, ráadásul a gázzal, vagy egyéb fűtőanyaggal működő, nyílt égésterű berendezések mellett kifejezetten kötelező a légáramlás folyamatos biztosítása.
légtömörség-mérés során azt mérjük, hogy egy óra alatt hányszor cserélődik le az épület levegőtartalma. ha a mérés meghalad egy bizonyos értéket, akkor szükség van a javításokra, ám, ha óránként két-háromszoros a légcsere, akkor nincs szükség semmilyen változtatásra.
Érdemes a légtömörség-mérést építkezés közben, illetve az átadás előtt elvégezni, hogy a beköltözés után komfortos legyen az ingatlan, ám természetesen utólag, vagy felújítás előtt is megoldható. Amennyiben Ön építkezik, vagy készül felújítani az otthonát, vegye igénybe légtömörség-mérési szolgáltatásunkat!
Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a légtömörség-méréssel kapcsolatban, illetve, ha szeretné megrendelni szolgáltatásunkat, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!