széchenyi
széchenyi
cellulóz szigetelés

Befújt cellulóz szigetelés: miért érdemes ezt választani?

befújt cellulóz szigetelés számos előnnyel rendelkezik a többi szigeteléstípussal szemben, amit mindenkinek érdemes kihasználni!
befújt cellulóz szigetelésre sokan úgy tekintenek, mint ami csupán a födém szigetelésére alkalmas, ám a falak esetében nem alkalmazható. Szeretnénk eloszlatni ezt a tévhitet: a befújt cellulóz szigeteléssel az egész ház hőszigetelése megoldható, akár falakról, akár födémről van szó, de a tető szigetelése is elvégezhető befújt cellulóz szigeteléssel.
A cellulóz – mint szigetelőanyag – az egyik leghatékonyabb, legyen szó bármilyen szigetelendő felületről. Mivel befúvással kerül a helyére, tökéletes résmentességet nyújt, ráadásul a szemcsék között megrekedő levegő emeli a szigetelés mértékét, míg ugyanez a hagyományosabb kőzet-, vagy üveggyapotról kevésbé mondható el. A befújt cellulóz szigetelés ráadásul gyorsan beépíthető, az épület méretétől, illetve a szükséges kiegészítések mennyiségétől függően akár napok alatt befejezhető a munka. A hatékonyságához nem férhet kétség, az ára pedig kifejezetten kedvezőnek mondható a többi szigeteléstípussal összevetve; az előnyök sora azonban itt még nem ér véget.
befújt cellulóz szigetelés alapanyaga újrahasznosított újságpapír, ennek köszönhetően pedig biológiailag lebomló anyagról van szó, tehát környezetvédelmi szempontból is előnyös. Emellett az anyag nem káros az egészségre, a papírral szemben egyáltalán nem éghető, sőt, megakadályozza a tűzesetek kialakulását, emellett pedig a kártevőket – úgyis, mint a rágcsálókat és a rovarokat – is képes távol tartani. Ráadásul a befújt cellulóz szigetelés az allergiások számára is jó választás, akik nem csupán a kiváló hőszigetelő képességeit használhatják ki, hanem a kellemetlen allergiás reakcióktól sem kell tartaniuk – legalábbis ami a szigetelést illeti.
Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a befújt cellulóz szigeteléssel kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni cégünknek, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!