széchenyi
széchenyi

A cellulóz szigetelés nyáron is hasznos!

Már látszik a tél vége, és hamarosan ismét beköszönt a kánikula, amikor a légkondicionálónak ismét hatalmas szerepe lesz a túlélésben. Nem mindegy azonban, hogy az áramszámla mekkorára duzzad ebben az időszakban, és ha az idei nyár is olyan forró lesz, mint a tavalyi, akkor bizony folyamatosan menni fog a légkondi, a számla pedig az egekbe szökik. Ez különösen az olyan tetőterekben lesz látványos, amelyek nem rendelkeznek szigeteléssel, vagy nem elegendő annak hatásfoka. A cellulóz szigetelés a legjobb megoldás ebben az esetben!
Aki járt már nyáron padláson, vagy olyan tetőtérben, amelynek szigetelése nem volt megfelelő, az tudja, mit jelent az a kifejezés: „levegőtlen forróság”. Egy ilyen tetőtér gyakorlatilag élhetetlen, sőt, a benne tartózkodás még rövid ideig sem lehetséges; olyan, mintha élve tettek volna be bennünket egy kemencébe. A szigetelés tehát ebben az esetben elengedhetetlen, hiszen a tetőszerkezet akkor is sugározza befelé a hőséget, ha bent amúgy maximális fokozaton működik a légkondicionáló berendezés. Nem mindegy azonban, hogy milyen szigetelésről van szó, hiszen a legtöbb típus hatásfoka adott vastagságban meg sem közelíti a cellulóz szigetelés tulajdonságait.
Ha a hagyományos szigeteléstípusok egyikével ugyanazt a szigetelőképességet akarjuk elérni, mint amit a cellulóz szigetelés biztosít, akkor akár kétszeres vastagsággal is számolhatunk, ami nem csak a költségek tekintetében rosszabb megoldás, de a helykihasználást sem tudjuk így maximalizálni. Nem mindegy, hogy húsz, vagy negyven centiméterrel kisebb a kihasználható tetőtér, és persze a munka mennyisége sem elhanyagolható tényező. A cellulóz szigetelés beépítése lényegesen gyorsabb, mint a hagyományos típusoké, és ha ez még nem lenne elegendő, az ára is kedvező!
cellulóz szigetelés segítségével nem csak télen lehet alacsonyabb a fűtésszámla, de a nyári hőségben is takarékoskodhatunk a légkondicionáló berendezés áramfogyasztásával, ezért mindenképp érdemes még időben gondoskodni róla. Amennyiben szüksége lenne cellulóz szigetelésre az otthona komfortosabbá tételéhez, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!