széchenyi
széchenyi
cellulóz szigetelés

Cellulóz szigetelés

Cellulóz szigetelés

A cellulóz hőszigetelés a legjobb választás ha teljes védelemre vágyik a hideg és meleg időjárás hatásaival szemben.
Bővebben
cellulóz légtömörség mérés

Légtömörség mérés

Légtömörség mérés

A légtömörség-mérés lényege tömören összefoglalva annyi, hogy megtudhatjuk, mennyire huzatos a ház.
Bővebben
páramentesítés

Páratechnika

Páratechnika

A páratechnika lényege, hogy engedi a falakat „lélegezni”, vagyis nem akadályozza a páravándorlást.
Bővebben
cellulóz befújás falba

Befújógépek

Befújógépek

A fújható szigetelés az erre tervezett speciális gépekkel és a szakértők közreműködésével rövidesen elkészül és csak a szükséges mértékben jár felfordulással.
Bővebben
Páratechnika

Páratechnika

Spóroljunk az energián

Spóroljunk az energián

cellulóz szigetelés

A jól szigetelt házaknál is az energiaveszteség  60%-a  az épületek szerkezetében található fugákra és áttörésekre vezethető vissza! Ezeken a pontok hideg levegő áramlik a lakórészbe, amit újra és újra fel kel fűtenünk! Egy jól kialakított légzáró réteg segít spórolni a fűtés számlánkon!

 
Hatékonyabb hőszigetelés

Hatékonyabb hőszigetelés

cellulóz szigetelés

Az épületek külső falain található rések nagyban csökkentik azok hőszigetelő képességét!

Például ha egy 1×1 méteres falrészen, amely 14 cm vastag  egy egy milliméter széles és egy méter hosszú repedés van a hőszigetelési érték 0,3 ról -1,44W/m2K változik. Azonban egy jól kivitelezett légzáró réteg nem csak télen véd a hideg ellen, hanem nagyon hasznos a nyári meleg hónapokban is!

 
Páralecsapódás elleni védelem

Páralecsapódás elleni védelem

cellulóz szigetelés

Az épület szerkezeteiben lecsapódó pára először is a az épületrész hőszigetelési értékének csökkenéséhez vezet. Még nagyobb probléma lehet, azonban az hogy a felgyülemlett nedvesség komoly károkat okozhat az épületben!

A becslések szerint az épületekben keletkező páralecsapódásból adódó károk háromnegyede a rossz légzárásra vezethető vissza!

 
 
Javul a levegő minőség

Javul a levegő minőség

cellulóz szigetelés

A falak tömítetlen részein át por és szigetelőanyag jut a belső térbe, ami nagyban befolyásolja a lakórész levegőjének minőségét! Az Isocell termékekkel tömített falak megfelelő szellőztetéssel vagy jól működő légcserélővel egy nagyon jó levegőminőséget tudnak biztosítani az épületben!

 
 
 
A huzat kizárása

A huzat kizárása

cellulóz szigetelés

A tömítetlen részeken át beáramló hideg levegő nehéz így a lakórész legmélyebb pontján található a padlószinten.  Sokunk által ismert kellemetlen érzés mikor a lábaink fáznak a lakásban.  A legjobb szigetelés sem tud ezen segíteni, ha a problémás részeken hideg levegő tud a lakórészbe áramlani!

 
 
A klímaberendezés hatékonysága

A klímaberendezés hatékonysága

cellulóz szigetelés

Ha önnek egy mechanikus szellőző-berendezése van az épületnek különösen jól légzárónak kell lennie különben a klímaberendezés nem tudja kifejteni a kívánt hatást.

Az olyan épületeknél (pl. passzívház ) ahol szellőztető-berendezésre van szükség a légáteresztő képességnek a normál épületeknél használt érték háromszorosára, van szükség!

 
Ki a zajt

Ki a zajt

cellulóz szigetelés

Zaj még a legkisebb réseken is átjön. Abban az esetben, ha az épület jó hangszigetelési paraméterekkel rendelkezik a rések és áttőrések  (pl.konektor) nagyban megnövelik a zajszintet a lakótérben. Az Isocell termékeivel ez a probléma is megoldható és a zaj már nem zavar!

 
 
Mit kell tudni a páratechnikáról?

Mit kell tudni a páratechnikáról?

cellulóz szigetelés

páratechnika lényege, hogy engedi a falakat „lélegezni”, vagyis nem akadályozza a páravándorlást. A falak páratechnikai értelemben nyitottak vagy zártak lehetnek. Zárt fal esetén a levegő páratartalma miatt fennáll a penészedés veszélye, míg egy páraáteresztő falnál, illetve tetőszerkezetnél ez nem jelenthet gondot.

Bár egy lakás levegőjének páratartalma 98%-ban távozik a szellőző levegővel együtt, a maradék 2% távozását is muszáj biztosítani, mert ha meggátoljuk, egy idő után nedvesedést, penészesedést is okozhat. Helyesen alkalmazott hőszigetelő rendszerek esetében viszont nem kell tartani a párafeldúsulástól.

A hatékony hőszigetelő rendszer azonban azt is jelenti, hogy a szigetelőanyag nem gátolja a pára átjutását sem a falakon, sem a tetőszerkezeten. A tető esetében viszont szükség van védőfóliára, amit a cserepek alá kell helyezni annak érdekében, hogy a tetőtér még véletlenül se ázhasson be. A közönséges műanyag fólia viszont a legkevésbé sem felel meg a páratechnikai elvárásoknak, hiszen nem légáteresztő, és a pára diffúzióját is megakadályozza. Ennek kiküszöbölésére fejlesztették ki a páraáteresztő védőfóliákat, illetve a hozzájuk kapcsolódó egyéb termékeket, amelyek segítségével elérhető, hogy a tető áteressze a szellőztetés után a beltérben rekedt párát, és még véletlenül se alakuljon ki páralecsapódás a tetőszerkezetben. Ennek köszönhetően elkerülhető a penészedés, ami nem csak a tető szerkezetére van rossz hatással, de a házban élők egészségére is; az előbbinél komoly kiadásokkal járó javíttatás, az utóbbinál pedig légzőszervi megbetegedés és hosszas gyógykezelés lesz a következmény.

Amennyiben páratechnikai és szigetelési megoldást keres az otthona számára, válassza a legkorszerűbb technológiát, és forduljon hozzánk bizalommal! Ha kérdése lenne a páratechnikai megoldásainkról, vagy szeretné megrendelni szolgáltatásainkat, akkor kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén! Várjuk megkeresését!